Forside
Log ind
Leje og historie
Hyttebeskrivelse
Shopping
Turistmål
Geografi
Danmark - Lesna
Lesna - Pragh
Arkiv
Opskrifter
Nyt fra området
Hytte 1
Hytte 2
Hytte 3
Hytte 4
Billedgalleri
Skybrud 2006
En go' historie

En go historie

 

Sommeren 2007

Vi har fået denne meget spændende og specielle beretning fra familien Lind i hytte 4.

En sommeraften i 2007, hvor vi havde været omme på Slottet for spise til aften.
På vejen hjem over markerne kom der pludselig en flok vildsvin løbende op mod os nede fra campingpladsen og op mod landarbejderboligerne som ligger ved slottet.
Der var ganske vist på strømførende og pigtrådshegn som de bare ignorerede og løb lige igennem.
De styrede lige op mod os, og vi blev dog noget bange, men pludselig drejede de 180 grader rundet og løb tilbage mod skoven syd for campingpladsen.
Endnu en gang igennem el- og pigtrådshegn.  De gav dog nogle piv og grynt fra sig da de løb gennem hegnet.
Jeg blev så forskrækket at jeg ikke en gang kunne huske jeg havde filmet dem, men opdagede det først da jeg kom hjem til danmark.

Tryk på Play-knappen herunder og se vildsvinene

 

OG DET ER GANSKE VIST:
....Og så skulle I have set, da Karin fra København var på cykeltur i Lesnas omegn!
I vejkanten holdt en rød bil fra Horsens-egnen.......muligvis fra Østbirk; fører og passagerer figurerer her anonymt.
Nå, men bilen var altså faret vild, og en ung, polsk kvinde på cykeltur måtte jo være lokalkendt, så vinduet blev rullet ned, og på en blanding af tysk, dansk og muligvis serbo-kroatisk, forsøgte bilens fører at spørge om vej til Lesna.
Karin fra København lyste op i et stort smil og fortalte på rungende dansk vejen til Lesna.
Bilens fører var ved at tabe både næse og mund af forbløffelse!........."Å de´ æ engång løwn!!"


APRIL 2004:
Fra sædvanlig pålidelig kilde, kan det meddeles, at der i Lesna i uge 16 er observeret en danskejet, bordeauxfarvet passat kl. ca. 21.15 i god fart, kørende fra broen mod rådhuspladsen - der er ensrettet på dette vejstykke og omtalte passat kørte altså i modsat køreretningen; aftensmaden skulle indtages på pizzeriaet, inden de lukkede kl. 22.00 !!

To tjenestemænd i mørke uniformer og neongrønne sikkerhedsveste var tydeligvis ikke tilfreds med kørselsretningen!

Føreren af køretøjet blev herefter kontaktet med en forespørgsel på polsk, desværre var føreren ikke var så sprogkyndig, og den ene tjenestemand foreslog at fortsætte samtalen på russisk. Da kommunikationsmulighederne var udtømte, blev føreren med ledsager inviteret på ekskursion ud til broen ved floden, hvor man fik forevist hvordan et ”indkørsel forbudt skilt” ser ud i polen.
Vel tilbage ved den bordeauxfarvede passat skulle diverse papirer og adresser udveksles. I slutfasen af denne udveksling blev det opdaget, at omtalte fører ikke var i besiddelse af et kørekort, det var glemt i hjemmelandet.

I det øjeblik blev sitiautionen lidt tilspidset!!

For at redde den forværrede situation tog førerens kone sit kørekort og gav dette til de to tjenestemænd. De kiggede og kunne med det samme konstatere, at det ikke var et vellignende billede af føreren, der figurerede i kørekortet, og der blev talt en del på polsk, skrevet mange adresser og numre fra pas, grønt bevis og det ene kørekort, som i hast var fremskaffet.

Så nu er vi spændte på at høre, om passaten får en sommerhilsen fra de nye polske ”venner”. - Episoden medførte en stor oplevelse til mange polakker, og parret nåede heldigvis aftensmaden!!

Denne side er sidst opdateret d. 22/09-2019 15:21
Sidst opdateret d. 25/06-2024 11:00 613818 besøgende siden 4. april 2004 Udviklet af Simon Selmer Nikolajsen