Forside
Log ind
Leje og historie
Hyttebeskrivelse
Shopping
Turistmål
Geografi
Danmark - Lesna
Lesna - Pragh
Arkiv
Opskrifter
Nyt fra området
Hytte 1
Hytte 2
Hytte 3
Hytte 4
Billedgalleri
Skybrud 2006
En go' historie

Turistmål

”ZITTAUER SCHMALSPURBAHN”………! (Ca. 50km fra hytten)

I den tyske by Zittau er der mulighed for at kigge på damplokomotiver og få sig en tur med de gamle tog.
Banen går fra Zittau til en lille by, Bertsdorf, her deler den sig i to og fortsætter således til to små kursteder i Zittauer Gebirge, Oybin og Jonsdorf.

I kurbyen Oybin finder man nogle fantastiske klippeformationer, så alt i alt er der oplevelser for både tog-nørder og naturelskere!

Man kan se mere på http://www.soeg-zittau.de/
OBRI SYD – en hyggelig restaurant i Tjekkiet
Vil man ha’ et godt og billigt måltid mad, så prøv ”OBRÍ SYD” i Tjekkiet. Et rigtig hyggeligt sted i meget smukke omgivelser.

Kør forbi sportspladsen/markedspladsen i Lesna mod syd og følg vej 358 til den tjekkiske grænse. Fortsæt mod Hejnice; ca 8 km fra den polsk/tjekkiske grænse ligger den store øltønde på venstre hånd i nærmest ”alpeagtige” omgivelser.
På stedet er der kiosk, souvenirbutik, restaurant, og der er sågar mulighed for en billig overnatning (60,- Dkr /person incl. morgenmad).

Maden er veltillavet, og ”der er nok på tallerkenen” – god gammeldags kromad. Den dyreste hovedret koster den formidable sum af 28,- Dkr. Betjeningen er venlig og humoristisk……..og øllet er selvfølgelig den gode tjekkiske slags!
HUSK dog at veksle til Korona ”ude i byen”. Man kan godt betale i Euro, men vekselkursen er ekstrem dårlig, eller også er vekselgebyret skyhøjt!


Du kan se meget mere her:

http://www.laznelibverda.cz/cs/turisticke-informace/ubytovani/obri-sud.html

 


Det er absolut et besøg hver på slottet Zhocha som ligger ca. 1,5km fra hytterne mod øst, det er en gammet borg fra ca. 1238, hvor det eneste der er modaniseret er at der er lagt strøm og vand ind. Man kan både spiser der og overnatte.

Du kan se meget mere her:

http://spangshus.dk/turist/czocha.htmI byen BOLESLAWIEC finder man en keramikfabrik, som fremstiller brugskunst med glasur i smukke farver. Ved byens torv er der butikker, som sælger kunsthåndværk og specielt alt i glasvarer. Byen er ret velplejet og bestemt et besøg værd.
Se mange af deres ting her: http://www.polishpottery.com/


KLICZKÓW.

Ca. 40 km nord for hytterne ligger slottet Kliczków.
Slottet var næsten jævnet med jorden, men er genopbygget/restaureret på virkelig smuk vis. Slottet er indrettet til ferie- / kursuscenter med indendørs pool, spa, tennisbaner og meget mere. Malerier er udlånt til stedet fra et museum i Wroslaw. Restauranten er helt fantastisk med eksklusiv mad tilberedt af friske råvarer og serveret på elegant måde. Der serveres Carlsberg øl, og vinkortet rummer vine fra hele verden. Gå ikke glip af et skønt måltid på dette smukke sted !
Se de skønne billeder her: http://www.kliczkow.com.pl/kliczkow/18292.xml?null


URANMINEN I KOWARY.
Besøg uranminen – en oplevelse for alle aldersgrupper. Børn og voksne bliver udstyret med hjelm, så alle ser pudsige og forventningsfulde ud før start. Der er guidet rundtur i minen; er man heldig – oplevet i højsæsonen – er der en engelsktalende guide, ellers er rundturen på polsk/tysk.
Husk overtøj, for der er en konstant temperatur på kun 8 grader i minen, så shorts-turister kan godt få ”gåsehud”!!

Kør til Jelenia Gora og videre mod Karpacz. Lige for ”opstigning” på bjerget møder man en lille bro på venstre hånd, og ved denne bro står en gammel minevogn. Drej til venstre over broen og følg så ellers skiltene, der viser mod ”Szlolnie Kowary”.

Se mere på minens webside: http://www.jeleniastruga.pl/KARPACZ er en af de bjergbyer, som man absolut må besøge. Byen er svær at bedømme størrelsen på, da den består af en lang hovedgade, ca.3 km, og derfra udgår mange sidegader, som snor sig ud i bjerglandskabet.
Karpacz er en af Polens mange skisportsbyer med små og store skilifte; især de små lifte kan være svære at finde, da de ofte er "gemt" i de store skovområder, og skiltningen kan være utilstrækkelig. Den store lift fører dig op mod det højeste bjerg, som er 1604 m. Du kommer op i ca. 1300 m, herfra skal du gå ca. 3 km for at stige de sidste ca. 300  m til toppen. Undervejs krydser du grænsen til Tjekkiet, mange af stierne i området snor sig frem og tilbage over grænsen. Når du er kommmet til toppen og igen har fået vejret, kan du opleve den fantastiske udsigt, både over Polen og Tjekkiet.
Karpacz er en udpræget turistby med mange pensionater og hoteller lige fra almindelig polsk standard og til hoteller med vestlig standard. I de mange butikker kan du med fordel bl.a. købe krystal, rav og fletværk. Som en specialitet kan du opleve stavkirken ved navn "Wang".Vil man se klippeformationer, så kør til ADRSPASSKE SKALY i Tjekkiet. Her findes nogle fantastiske sandstensklippeformationer.

Køreturen tager ca. 1½ time. Kør til Jelenia Gora og derefter mod Kowary – fortsæt til den tjekkiske grænseby Lubawka. Kør nu mod Trutnov – følg herefter skiltene til Adrspasske Skaly; det er en god ide at alliere sig med et godt kort over Tjekkiet – der plejer at ligge et i hytten – skiltningen er desværre begrænset og til tider svær at forstå. Der er masser af parkeringsmulighed ved området, incl. opsyn (på sydsiden af vejen koster parkering kun det halve!).

Det er billigt at komme ind i ”parken”, der er lavet flere ruter gennem den skønne park af høje klippeformationer; det er endda muligt at vælge en guidet tur, hvis man har lyst til dét.

Alle formationerne er navngivet efter facon og fremtoning. En dejlig, lille bjergsø og et vandfald er der sandelig også…………..man kan slet ikke holde op med at sige ”IH” og ”ÅH”!! Husk vand til turen, for terrænet er kuperet, man skal op og ned hele tiden.
Efter endt vandretur er der mulighed for forfriskninger, og souvenirbutikker er der selvfølgelig også. En dejlig tur for hele familien; masser af frisk luft, go’ motion og en pragtfuld naturoplevelse.
Se de mange spændende billeder her: http://www.google.dk/search?q=ADRSPASSKE+SKALY&hl=da&biw=1436&bih=683&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SrWzTZmxLdGeOqr51PMI&ved=0CCgQsAQ

 

Denne side er sidst opdateret d. 24/04-2011 07:34
Sidst opdateret d. 23/05-2024 10:07 605805 besøgende siden 4. april 2004 Udviklet af Simon Selmer Nikolajsen